Úvod » Aktuality

V souboji dvou posledních týmů jsme brali důležité tři body

publikováno 12.10.2014

Po ostudě z minulého kola zněl rozkaz jasně: Stašov nesmí odjet ze Třebaně s body. Kvůli absencím došlo ke změnám v sestavě, účast na zápasu však byla neobvykle vysoká.

Od začátku jsme chtěli vytvořit na soupeře tlak, ale naše hra byla poněkud rozháraná. Nedostávali jsme se do hry a soupeř získaval převahu díky vyhraným osobním soubojům. Několikrát hrozil levý záložník, který se šikovně zbavil navrátilce do sestavy Tlustého, ale naštěstí bez gólového efektu. 

Z naší strany bylo hodně nakopávaných balonů a málo kombinace, přesto jsme se dostali do vedení po hezké akci, když kolmici za obranu dostal Bacílek a ač faulován prostřelil brankáře mezi nohama. Bohužel nakopnuté lýtko mu nedovolilo pokračovat a tak se do hry dostal Hrubý.

Vedení nám bohužel nevydrželo dlouho. Po standardní situaci a zahraném centru se z blízka prosadil hostující útočník hlavou a bylo vyrovnáno. Stašovští byli gólem povzbuzeni a nadále měli více ze hry. Do bezprostředního ohrožení naší branky se však nedostávali, naopak na druhé straně se pověstnou pumelenicí z velké dálky připomněl Nádr, gólman hostí ale jeho střelu s problémy zkrotil. Neuspěl ani Pazdera jehož bombu z úhlu brankář rovněž vyrazil. Poločasový stav byl tedy nerozhodný a my jsme měli o čem přemýšlet.

Do druhé půle jsme šli s cílem přitvrdit a lépe se doplňovat a tentokrát se nám slova podařilo proměnit v činy. Zlepšili jsme pohyb a kombinaci, vyhrávali jsme více osobních soubojů a na hře se to projevilo velmi markantně. Hostující tým už zřejmě neměl tolik sil a tak jsme postupně přebírali otěže zápasu. V útoku začala dobře fungovat spolupráce J. Čermáka s Hrubým a hostující defenziva byla čím dál zaměstnanější. 

Po jedné z pěkných kombinací ve středu hřiště se ke střele z velkého vápna dostal Hrubý, jeho pěknou křižnou střelu však brankář vytěsnil na roh. Dvacet minut před koncem F. Štastný zahrál přímý kop, míč směřoval do brány, nakonec si to však rozmyslel a od břevna s odrazil na brankovou čáru, kde brankář stačil míč přikrýt. Naše aktivita však byla odměněna zanedlouho, když po levé straně utekl J. Čermák, šajtlí našel výborně hrajícího Hrubého, který v málem vápně nezaváhal a bezpečně uklidil míč do prázdné branky. 

Stašov pak vše vsadil na jednu kartu, nakopával dlouhé míče do vápna. Brankář Procházka však ve spolupráci s defenzivou všechny nájezdy jistě ustál a po konečném hvizdu mohla konečně propuknout tříbodová radost. Soupeři jsme se tak odpoutali na čtyřbodový rozdíl a hned se nám lépe dýchá. V dalším kole se utkáme s nováčkem soutěže Chyňavou na jejím hřišti.

Sestava OZT: Procházka - Pazdera, Burian, Nádr, Tlustý - Martínek, Soukup, M. Čermák, F. Šťastný - Bacílek, J. Čermák 

Střídali: Hrubý, Hejlek, Procházka, Neubauer

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Začátek jara nám nevyšel, podlehli jsme Loděnicím
Cesta za záchranou bude dlouhá a trnitá... Ve dvanácti lidech a s veteránem Bouberlem v brance jsme se snažili zahájit jarní tažení za záchranou, leč neúspěšně.

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce

Anketa

Jak dopadne Ostrovan v sezóně 2014/2015?

  Postoupí do 1.B třídy :)
3 (8,8%)

  Skončí mezi prvními pěti týmy.
1 (2,9%)

  Bude hrát klidný střed tabulky.
8 (23,5%)

  Horko těžko se zachrání.
9 (26,5%)

  Sestoupí do třetí třídy.
13 (38,2%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery