Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Aktuality

V úvodním kole nového ročníku jsme těsně podlehli Loděnicím

publikováno 25.08.2014

V prvním kole berounského okresního přeboru jsme zavítali to Loděnic, se kterými jsou zápasy vždy velmi vyrovnané. Na srpen byla poměrně zima a navíc foukal nepříjemný vítr. Hřiště ale bylo výborně připravené. Naše sestava byla ovlivněna několika absencemi, přesto jsme pomýšleli na body. Obzvláště pak při zjištění, že za domácí nastoupí několik dorostenců, kteří již měli v nohách dopolední zápas.

Zápas začal opatrně, ale po chvíli se domácí začali dostávat do kombinace a vynutili si lehkou územní převahu. Vyráželi jsme do brejků, ale většinou jsme si nadějné příležitosti sami zkazili zbrklými řešeními situací. Domácí několikrát vyzkoušeli Göröga v brance ze střední vzdálenosti, ale ten byl pozorný. Zejména proti přímým kopům Graua se vyznamenal parádními zákroky. 

Na druhé straně po brejku vystřelil z levé strany Pazdera, domácí brankář s námahou míč vyrazil před úplně volného Bacílka, který ale z malého vápna trestuhodně přestřelil.Loděnice se dostali do vedení po akci středem hřiště, když se Bartoš dokázal probít přes stopery a sám proti Görögovi nezaváhal a uklidil míč přesně k tyči. Po této brance jsme byli trochu v útlumu, nedostali jsme se do kombinace a dopředu se dostávali pouze za cenu nakopávaných míčů. Do poločasu jsme se dostali ještě k jedné šanci, ale Martin Jambor trefil pouze tyč.

Do druhého poločasu nastoupil Nádr místo Procházky a Clara místo Hejlka. Výsledkem byl zlepšený výkon a zaskočení domácí najednou nevěděli co hrát. Všudybyl Bacílek jim dělal svým pohybem velké problémy. A byl to on, kdo se postaral o vyrovnání. Po dlouhém pasu Soukupa se dostal do vápna a z levé strany křižnou střelou trefil nádherného "Angličana". 

I po vyrovnávacím gólu jsme hráli aktivně a výsledkem byla odpískaná penalta na Lukáše Jambora. Je třeba přiznat, že se jednalo o čistý zákrok a penalta tak byla pro soupeře hodně přísná. Bratr faulovaného Martin se nemýlil a šli jsme do vedení 2:1. Křivda donutila domácí k vyšším obrátkám a dostali nás pod tlak. Hodně tomu napomohl Křížek, který překvapivě nastoupil až do druhého poločasu. Jeho rychlost nám dělala problémy a brala hodně sil. Po centru z pravé strany zahodil obrovskou příležitost, kdy z voleje úplně sám přestřelil. V cca 70. minutě rozhodčí odpískal přísný faul i na druhé straně po běžném souboji a výsledkem byl přímý kop z nebezpečné vzdálenosti. K tomu se postvail Grau a opět ukázal svou vytříbenou kopací techniku. Obstřelil zeď a Görög plachtil marně. Míč cinkl do tyče a skončil v bráně. 

Domácí pokračovali v tlaku a i díky ubývajícím fyzickým silám nás přetlačovali ve středu hřiště. Opět Křížek poté zahodil další velkou šanci, jeho střela skončila metr nad břevnem. Loděničtí měli hodně času připravit si útoky středem a jednou jim to nakonec vyšlo, když deset minut před koncem dostal krásnou uličku Novák a pod rukou padajícího golmana opět zvrátil skóre na stranu domácích. 

Ačkoliv jsme se snažili ještě něco s výsledkem udělat, sil už bylo málo a Loděnice si vítězství pohlídali. Zápasu by slušela remíza, nemáme se za co stydět. Utkání mělo úroveň, bylo v tempu a padaly krásné góly. Snad tento výkon přetavíme ve vítězství ve druhém kole proti Drozdovu.

Branky OZT: M. Jambor, Bacílek

Sestava OZT: Mar. Görög - Pazdera, Procházka, Palička, F. Šťastný - Martínek, Hejlek, Soukup, M. Jambor, L. Jambor - Bacílek

Střídali: Clara, Nádr, O. Štastný

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil Fery | 26.08.2014 13:53
A jo ty vole, vždyť penalta byla vyrovnávací. To jsem vůl...
Osobní profil Fery | 26.08.2014 13:52
Dík. To víš trochu se mi plete co se stalo kdy:-)
Osobní profil Hejlos | 26.08.2014 10:42
Musim tě pochválit Fery za pěkný reporty ze zápasů, když to jinej neudělá
Máš to tam trošku přeházený, ale dobrý!

Aktualita

Začátek jara nám nevyšel, podlehli jsme Loděnicím
Cesta za záchranou bude dlouhá a trnitá... Ve dvanácti lidech a s veteránem Bouberlem v brance jsme se snažili zahájit jarní tažení za záchranou, leč neúspěšně.

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce

Anketa

Jak dopadne Ostrovan v sezóně 2014/2015?

  Postoupí do 1.B třídy :)
3 (8,8%)

  Skončí mezi prvními pěti týmy.
1 (2,9%)

  Bude hrát klidný střed tabulky.
8 (23,5%)

  Horko těžko se zachrání.
9 (26,5%)

  Sestoupí do třetí třídy.
13 (38,2%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery